Μετά

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η κουζίνα είναι μία από τις πιο σημαντικές περιοχές του σπιτιού, και συγκεντρώθηκαν εκεί κάθε μέρα τουλάχιστον μία φορά την οικογένεια, παρασκευάζονται, αποθηκεύονται και τα γεύματα σερβίρονται.

Οι λόγοι που μας οδηγούν στην ανακαίνιση της κουζίνας είναι τα λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν, όπως είναι κατεστραμμένα ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικές βλάβες, διαρροές σε σωλήνες και άλλα. Επίσης, μερικές φορές απλά θέλετε να κάνετε αλλαγές στον τομέα για τη βελτίωση της αισθητικής και να του δώσει μια πιο φρέσκια αναπνοή, τη βελτίωση της καθημερινής μας ζωής.

Τα βασικά καθήκοντα για τα οποία θα πρέπει να διασφαλίσει τη διάλυση και την απομάκρυνση όλων των παλαιών και κατεστραμμένων ηλεκτρικές συσκευές, πλακάκια, έπιπλα και ντουλάπια, καθώς και την άρση των υφισταμένων υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, η οποία μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για την ασφάλειά μας.

Επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση των νέων συστημάτων υδραυλικές και ηλεκτρικές, αποκαθιστώντας μερεμέτια που θα προκύψουν από αυτή την εργασία και τα έπιπλα και τις συσκευές που επέλεξαν. Στη συνέχεια, είναι σκόπιμο να μεριμνήσει για τον κατάλληλο φωτισμό του δωματίου, την τοποθέτηση των διακοπτών και ρευματοδοτών και ζωγραφική στους τοίχους, σαν ένα τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό αφής για να αναμορφώσει το site.

Όσο για το φωτισμό στην κουζίνα πρέπει να είναι κατάλληλος γενικός και τοπικός πάγκο και νεροχύτη για να μας βοηθήσουν στην καθημερινή μας διαδικασίες. Ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι η σωστή τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων για να αποφευχθεί η δημιουργία σκιές στο έργο χώρο.

Μερικές καλές ιδέες είναι η τοποθέτηση οδήγησε ταινίες και σποτ στο κάτω μέρος ή το πίσω μέρος των πάγκων, η οποία θα δώσει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο χώρο. Ακόμα, η εγκατάσταση προβολείς στην οροφή της κουζίνας, το οποίο θα φωτιστεί εναέρια ντουλάπια μπορεί να είναι μια χρήσιμη και έξυπνη λύση.

 

anakainish-katokias-peukh-eltexnika (9)

 

Χρήσιμες συμβουλές και τι πρέπει να προσέξετε

Στην ανακαίνιση της κουζίνας σημαντικό είναι το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται από την αισθητική και τη λειτουργικότητα. Λόγω της συχνής χρήσης του χώρου από όλη την οικογένεια θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα της υψηλής αντοχής και ποιότητας κατασκευής, έτσι ώστε να μας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα υλικά που θα επιλεγούν, όπως αντιολισθητικό υλικό για το πάτωμα (ειδικά πλακάκια, βιομηχανικά δάπεδα, πέτρα, ξύλινα πατώματα) και ενώσεις διαφορετικά υλικά μαζί.

Για την επίτευξη των παραπάνω εργονομία και λειτουργικότητα, είναι το τρίπτυχο της κουζίνας-νεροχύτη-ψυγείο για να είναι κοντά το ένα στο άλλο, σε μια τριγωνική διάταξη. Ακόμα, ο πάγκος της κουζίνας θα πρέπει να είναι ανθεκτικές στην υγρασία και παρέχεται με τη σφράγιση Καναλάκι το κάτω μέρος, για να αποτρέψει την απορρόφηση νερού και άλλων υγρών στην επιφάνεια και σε ντουλάπες.

Ένα κοινό πρόβλημα στην κουζίνα είναι η αποτυχία να παρέχει επαρκή χώρο αποθήκευσης, το οποίο λειτουργεί αρνητικά στο σχεδιασμό και προκαλεί δυσκολίες για τον εορτασμό της καθημερινής εργασίας μας.

Επίσης, καλό είναι πριν από την έναρξη ανακαινίσεις έχουν κάνει τις θέσεις των αντίστοιχων συσκευών, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ορθή σχεδίαση του συστήματος τροφοδοσίας.

                                   

                                    Το άρθρο γράφτηκε από την κα Νεφέλη Άνδρος

                                                Αρχιτέκτων του Πολυτεχνείου Κρήτης