Επεξεργασία νερού – φίλτρα νερού
Ανάλογα με το πού θα χρησιμοποιηθεί το νερό, χρειάζεται την αντίστοιχη επεξεργασία. Για παράδειγμα, το πόσιμο νερό, που προορίζεται είτε για απευθείας κατανάλωση είτε για την παραγωγή τροφίμων, πρέπει:
-
να μην περιέχει ούτε υπερβολικά πολλά ούτε καθόλου άλατα,
2. να μην περιέχει οξείδια σιδήρου, χαλκού και άλλων μετάλλων,
3. διάφορα χαρακτηριστικά του νερού να είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια (TDS, αγωγιμότητα κτλ.)
4. να είναι απαλλαγμένο από επιβλαβείς μικροοργανισμούς,
5. να μην περιέχει χώμα, άμμο, αιωρούμενα στερεά γενικώς,
6. να είναι άοσμο και άχρωμο, εντελώς διαφανές,
7. να μην περιέχει χλώριο πάνω από κάποιο όριο, ει δυνατόν καθόλου,
8. να μην περιέχει τοξικές ουσίες, όπως ορυκτέλαια, οξέα, βαρέα μέταλλα κτλ.